Nova sezona tudi za otroke & pregled poletnih zmag PKD Flamenko

Poletje se počasi poslavlja, jaz pa se intenzivno pripravljam na zagon sezone z novimi vsebinami. Tako se letos srečujem z izzivom predajanja flamenko vsebin otrokom. Flamenko nudi bogastvo ritma, otrokom odpira vrata v svet improvizacije in raziskovanja pomena gibanja, povezuje gib z glasbo, obenem pa gradi mostove med našo in špansko kulturo.

Vse to seveda z bosimi nogicami, v udobnih oblačilih, svobodno, otroško pač.
Občasno pa tudi s kakšnim volančkom za afnanje. Seveda imam malo treme, obenem pa se veselim. Poskusna zajčica Aitana, plesalka v video posnetku, ki je pred vami, je zadovoljna. Glede na to, da je dete kritično in odločno, sem se odločila, da ji bom verjela. Tako v preFLAMENKO prvič odplujemo v torek, 30. 8., ob 17h na brezplačni predstavitveni uri.
Ker sem tudi sama mama dveh otrok, vem, kako naporno je usklajevanje otroških dejavnosti. Zato istočasno, kot bo potekal tečaj za otroke, organiziramo tudi začetni tečaj za starše v sosednji dvorani.

In da ne pozabim…. Še hiter pregled poletnih aktivnosti.
Poletje je bilo pestro… Moje flamenko babe, plesalke PKD Flamenko so avgusta  sodelovale v baletu Carmen, ki je nastal pod vodstvom in v koreografiji Tomaža Rodeta, za flamenko inserte pa sem koreografijo ustvarila Ana Pandur. Vadile smo v prostorih SNG Opere in Baleta Ljubljana, konec julija pa smo se preselile v Piran, kjer je predstava dobila končno obliko.
In da se malo važim: v predstavi so glavne vloge plesali solisti mariborske baletne hiše- Tetiana Svetlična, Tijuana Križman Hudernik, Gaj Žmavc, Filip Jurič in Tomaž Golub. V izjemni družbi smo bili, tega ni potrebno posebej poudarjati.

Drago Videmšek je dokumentiral celoten proces, ki ga najdete TUKAJ.

 

13939455_10207228539655177_4584007947463502327_n

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s